top of page

MEET ALRIK

Lees hoe Alrik weer plezier in sport heeft gekregen!

SHPT.jpg

Maak kennis met Alrik (48)

Alrik nam vlak voor de zomer contact op, hij zat niet lekker in zijn vel vanwege vervelende rugklachten. Hij zei dat hem geadviseerd was actief te blijven waardoor hij probeerde hard te lopen en mountainbiken. Beide activiteiten bleken niet erg motiverend wegens de aanhoudende klachten. Een poging om fitness op te pakken bleek hij zo saai te vinden dat hij er snel mee ophield. Na enige twijfel wilde hij toch graag eens een intakegesprek om te onderzoeken of Personal Training wellicht wat voor hem was…

De eerste kennismaking verliep erg prettig waardoor we al snel een open gesprek over zijn rugklachten hadden. Alrik gaf aan dat hij een zittend beroep had en dat hij ook tijdens het autorijden geregeld klachten ondervond. We bespraken zijn eerdere ervaring in de sportschool en probeerden te achterhalen waarom dat niet bood wat hij zocht. Ik had het idee dat hij meer inzicht nodig had in hoe gerichte training werkt en waarom bepaalde methoden geschikter voor hem waren dan andere. Meer kennis en inzicht betekende dat hij zelf zou kunnen beredeneren wat goed voor hem was en hoe hij het zo effectief mogelijk kon uitvoeren. Dit werkt vaak erg motiverend.

"Ik voel me inmiddels veel beter en ga met plezier wekelijks naar de sportschool."

Hoe Alrik zijn plezier terugvond

Op basis van Alrik zijn verhaal zijn we allereerst begonnen met het creëren van een goede basis. Een goede techniek, coördinatie, mobiliteit en stabiliteit zijn de basis voor een sterke core en (onder)rug. Vanaf het moment dat Alrik dat beter voor elkaar had werd het effect van de gerichte krachtoefeningen ook groter. Naast enkele specifieke oefeningen voor de rug besteedde ik ook gerichter aandacht aan zijn bilspieren en adductoren. Deze spiergroepen zijn namelijk zeer belangrijk voor het stabiliseren van het bekken tijdens vele verschillende bewegingen en houdingen.

Alrik merkte al snel dat een correcte houding vasthouden tijdens langdurig zitten erg lastig was. Nu hij zich sterker voelde en beter wist waar hij op moest letten (bekken o.a.) bleek hij minder klachten te ervaren. Hij kon al snel goed beredeneren wat hij moest trainen, hoe hij dat moest doen en was meer zelfverzekerd van zijn uitvoering waardoor hij meer plezier in het trainen kreeg. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds zelfstandig gericht aan het trainen en zijn de rugklachten vele malen minder geworden!

Muscle Icon.png

Wekelijks met

plezier naar

de trainingen

Duidelijk merkbare

vermindering van

de rugklachten

Weightlifting Icon.png

Meer kennis

en inzicht

in bewegen

Support Icon.png

Hoe Alrik mijn aanpak heeft ervaren

Eerdere ervaringen met fitness waren bij mij niet positief: saai en weinig motiverend. Met de nodige twijfel heb ik toch een nieuwe poging gewaagd. Het ontspannen intakegesprek met Sander was geen verkooppraatje maar een reëel gesprek over hoe ik mede met hulp van fitness van mijn terugkerende rugklachten af kon komen.  De weken daarna zijn we samen op zoek gegaan naar een voor mij passende mix aan fitnessoefeningen en buitensport.

 

Met zijn enorme kennis, enthousiasme en humor wist Sander mij te motiveren om vol te houden en er lol in te krijgen. \ Ik voel me inmiddels veel beter en ga met plezier wekelijks naar de sportschool waar Sander mij, ook nu ons PT traject is afgelopen, nog regelmatig met raad en daad bij staat.”

Alrik, Controller

Alrik Voolstra.jpg

Wil jij dit nou ook?

      Ben jij klaar voor deze veranderingen?

  • gewicht en vetmassa verliezen

  • energieker en lekkerder in je vel zitten

  • zelfverzekerder betere voedingskeuzes maken

  • meer zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen

bottom of page