top of page

FIFTY FIT &

BOOTCAMP

COMBI

Hét sportprogramma voor 50+ in Mantgum

BLIJF ACTIEF. BLIJF FIT. BLIJF VITAAL.

SHPT.jpg

Ben je 50 jaar of ouder en wil je graag actief blijven of juist worden? Vind je het moeilijk om een geschikte activiteit te vinden die bij je past, gezellig is maar tegelijkertijd ook uitdagend en effectief is?
Dan is Fifty Fit en Bootcamp combiles voor jou het juiste programma!

Krachttraining is tegenwoordig onmisbaar in de leefstijl van volwassen. Bijna alle ontwikkelingen in de laatste jaren zijn erop gericht onze levens gemakkelijker en comfortabeler te maken. Dit leidt ertoe dat we  het grootste deel van ons leven liggend en zittend doorbrengen. Het is dan ook niet moeilijk om in te zien dat we ons lichaam te weinig fysiek uitdagen en velen te zwaar zijn. Doe mee en train alle grote spiergroepen, specifieke probleemzones en verbeter je algehele fitheid!

Elke donderdag om 19:30 uur

WAAROM ACTIEF BLIJVEN ZO BELANGRIJK IS

In de afgelopen jaren is de beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen aangescherpt met 2 x per week spier- en botversterkende activiteiten. Dit dient liefst gecombineerd te worden met balansoefeningen. Dat is niet vanzelfsprekend en haal je niet zomaar uit de dagelijkse activiteiten.

Ouder worden zonder voldoende actief bewegen leidt tot een afname van de spiermassa. Dit leidt vaak tot klachten aan spieren en gewrichten wat op zijn beurt vaak weer leidt tot nog minder beweging. Een van de meest zichtbare gevolgen is overgewicht en alle consequenties die dat met zich meebrengt. 
Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je gezondheid!

WAT HET FIFTY FIT PROGRAMMA INHOUDT

Fifty Fit is voor de volwassenen die effectief willen bewegen, hun uithoudingsvermogen willen verbeteren, spieren sterker willen maken en klachten willen voorkomen. In dit programma besteed ik extra aandacht aan de (onder)rug, knieën en het evenwicht. Veel mensen ervaren daar al klachten of willen die klachten juist voorkomen. Je zult door middel van krachttraining met je lichaamsgewicht en diverse effectieve attributen verschillende spieren trainen waardoor je sterker en fitter blijft.

Uiteraard is niet iedereen even sterk of even mobiel. Daarom zal ik er voor zorgen dat er tijdens elke training altijd genoeg alternatieve oefenvormen beschikbaar zijn zodat iedereen altijd op zijn eigen niveau kan bewegen. Zo zorg ik ervoor dat je altijd op een prettige manier het maximale uit jezelf kunt halen.

TIJDEN & KOSTEN

De Fifty Fit trainingen worden gecombineerd met de Bootcamp op donderdagavond en vinden altijd in Mantgum plaats. Er zal hoofdzakelijk buiten gesport worden maar bij uitzonderlijke omstandigheden kan het ook binnen zijn. Dit zal uiteraard tijdig aangegeven worden, zorg er wel voor dat je altijd bijpassende (laagjes) kleding en schoeisel draagt.

Elke week, het hele jaar door!

 De Fifty Fit & Bootcamp combiles les vindt wekelijks plaats op donderdagavond.

De les start elke donderdag om 19:30 uur.

Deelname aan deze les kan middels losse lessen of een rittenkaart:

  • Proefles: gratis

  • Losse les: € 10,-

  • 5 rittenkaart (7 weken geldig): € 41,50,-

  • 10 rittenkaart (13 weken geldig): € 77,50

     Kijk jij uit naar deze veranderingen?

  • sterker en krachtiger voelen

  • minder spier- en gewrichtsklachten

  • energieker en lekkerder in je vel zitten

  • meer zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen

bottom of page